Vřetena s ovocným rozvarem a omáčkou mascarpone

4 porce

Vřetena s ovocným rozvarem a omáčkou mascarpone

Ingredience

400 g Rosických těstovin - vřetena malá
200 g drobného ovoce
(maliny, ostružiny, borůvky, jahody) – můžete použít i mražené
30 g cukru nebo medu
1 lžička bramborového škrobu Solamyl
1 sáček vanilkového cukru
1 citron
250 g sýru mascarpone (nebo jiného neochuceného smetanového sýru)
100 g bílého jogurtu
20 g moučkového cukru
75 g strouhanky
20 g másla

Postup

Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu a scedíme.
Do rendlíku vložíme ovoce, přidáme cukr nebo med, polovinu sáčku vanilkového cukru, lžičku citronové šťávy, podlijeme trochou vody a přivedeme k varu. Jakmile se ovocná směs začne vařit, přidáme lžičku bramborového škrobu a dobře promícháme. Za občasného míchání necháme probublávat do zhoustnutí, sundáme z plotny.
Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme strouhanku a za stálého míchání smažíme do zlatavé barvy. Strouhanku necháme mírně vychladnout a promícháme s polovinou vanilkového cukru a polovinou připraveného moučkového cukru. V misce smícháme mascarpone, jogurt, lžičku citronové šťávy a druhou polovinu moučkového cukru.
Promícháme do hladkého krému.
Těstoviny servírujeme na talíř, polijeme ovocným rozvarem, kopečkem krému a posypeme sladkou strouhankou.

V receptu jsme použili